Start
Logga in

Logga in

Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig
Bild icke tillgänglig

direkt på hemsidan

Här på Vilhelmina Missionskyrkas hemsida kan du läsa Bibeln, jämföra bibelöversättningar och prenumerera på bibelläsningsplaner.

Dagens vers

Jubel fyller den rättfärdiges far,en vis son skänker glädje.

Nästa vecka är fasteutmaningen fokuserad på Bibeln: På måndag ges till exempel utmaningen att läsa ett kapitel ur Bibeln varje dag under veckan och onsdagens utmaning är att läsa en hel bibelbok.  Om du vill göra det lätt för dig kan du satsa på en kort bok som Obadja eller Tredje Johannesbrevet. Vill du ha en extra utmaning kan du ta dig igenom Psaltarens 150 kapitel långa blandning av klagande och upplyftande sånger. Ett annat tips är att läsa om Jesu liv i något av evangelierna: Matteus, Markus, Lukas eller Johannes. Markus är kortast. 
 
Pastorns rekommendation
Vår pastor rekommenderar att du läser Filemonbrevet. Det är Nya Testamentets tredje kortaste brev och Pastor Maria skriver att "Den handlar om förlåtelse, sinnesändring, hopp: Onesimus. Om församlingen som läkande, förvandlade och livgivande miljö. Om att när man själv blivit drabbad av Guds närvaro, förlåtelse och kärlek låta det flöda till andra."
 

Här är NT:s böcker, från de kortaste till de längsta: 3 Joh, 2 Joh, Filem, Jud, Titus, 2 Thess, 2 Petr, 2 Tim, 1 Thess, Kol, 1 Tim, Fil, 1 Petr, Jak, 1 Joh, Gal, Ef, 2 Kor, Hebr, 1 Kor, Rom, Upp, Mark, Joh, Matt, Apg, Luk.

 
Veckans fasteutmaning
Måndag: Läs ett kapitel ur Bibeln varje dag i veckan.
Tisdag: Välj en dålig vana du har och arbeta för att bli av med den under fastetiden. (T.ex. negativitet, köra för fort, lathet i stället för hjälpsamhet)
Onsdag: Gör något som du tycker är svårt eller skrämmande.
Torsdag: Läs en hel bibelbok.
Fredag: Dela med dig av ditt överflöd (fika, mat, pengar, tid m.m.).
Lördag: Hjälp till med en hushållssyssla hemma eller hos någon annan.
Söndag: Vila
 
Klicka på bilden nedan för att se hela fasteutmaningen som pdf:

fasteutmaning

Lycka till!

Aktuellt

Inga händelser

sommargarden

bibeln

kontakt