Förrättningar

Även om kyrkan inte är en del av din vardag brukar den dyka upp i de bästa och sämsta tillfällena i livet. Här hittar du information om olika förrättningar genom att klicka på respektive rubrik nedan. Söker du information om konfirmationsundervisningen kan du hitta den under verksamhet konfirmation.

barnvalsignelse

En barnvälsignelse passar er som vill välsigna ert nyfödda barn men tycker att barnet själv ska få välja om han eller hon vill bli döpt. Då kan barnet välsignas nu och sedan välja att bli troendedöpt när han eller hon blir äldre. Det är ett sätt att tacka Gud för det nyfödda barnet och välsigna dess framtida liv.

barndop

Ett barndop är till för er som vill välsigna ert barn genom ett dop, då vatten försiktigt hälls på barnets huvud. Här kan ni läsa mer om hur en barndopgudstjänst kan se ut.

troendedop

Troendedop eller vuxendop är för den som är gammal nog att själv ta ett beslut om att döpas. Troendedopet kan göras inomhus eller utomhus men normalt sänks hela personen ner under vattenytan. Här kan du läsa mer om hur dopet går till.

medlemskap

Församlingen kan ses som en extra familj där vi lär oss av varandra, uppmuntrar varandra och växer tillsammans. Om du är intresserad av att gå med i vår församling kan du läsa mer här under medlemskap.

vigsel

Om du är intresserad av att vigas i Missionskyrkan och/eller av vår pastor kan du läsa mer här.

begravning

Mitt i sorgen finns det mycket att tänka på kring begravning, minnesstund m.m. och det kan vara lätt att glömma bort saker. Därför har vår pastor tagit fram information som kan vara bra att veta i samband med begravningen. Här finns en checklista på saker att tänka på samt ett exempel på hur en begravningsgudstjänst kan se ut.