Hem

#113 I Coronatider

HAR DU TID?

Jag brukar säga att det enda som är rättvist här i världen är TIDEN. Oavsett ålder, plats, livssituation är tidens längd densamma. Varje sekund eller minut är lika lång för oss alla. Men det är innehållet som är olika.

Skaparen, Gud vår Fader hade redan innehållet i vårt liv klart när vi danades i moderlivet. En Gud som är kärlek och vill sitt barn det allra bästa.

Med evig kärlek älskar han oss. Jer. 1:3.

Fanns också vår livstid med då? Ja vår livslängd är förutbestämd

Vilken av Er kan med allt sitt bekymmer lägga en enda aln till sin

livslängd? Matt. 6:27

Hur ser våra liv ut idag? Vi har hittat på ett nytt ord. Vi kallar det livspuzzel. Man säger att livspuzzlet inte går ihop. Tiden räcker inte till. Jag vill nog också påstå att det gäller i de flesta åldrar. Jag är helt säker på att min pussellåda när jag skapades var komplett. På samma sätt som mina föräldrar fick vara med och lära mig gå, äta mm tror jag att Gud ville vara med mig och leda och undervisa mig på min livsvandring.

Jag vill lära dig och undervisa dig om den väg du ska vandra; jag vill giva dig råd och låta mitt öga vaka över dig. Ps. 32: v 8

Men jag tror att vi är många som inte har lyssnat till den rösten i alla lägen. Vi ”kan själv” ,Vi ”vet själv”. Jag vill ”bestämma själv”. Så har resultatet också blivit därefter. Vi har inte räknat med Gud utan gått i egen kraft. Det har blivit många omvägar och krokiga stigar och snår. Det har blivit oordning i pussellådan. Den där biten med TID är borta. Och det går inte att köpa en ny.


MEN NU – HANDEN PÅ HJÄRTAT

Hur är det med tiden just nu, den s.k. Coronatiden. Har vi inte helt plötsligt fått en massa tid nu när många kontakter och aktiviteter är bortskalade på grund av smittorisk?

Har det blivit en tid av bara ensamhet där dagarna fylls av Ack och Ve i stället för Tack och Be?

Tacka Gud i livets alla förhållanden. 1 Tess 5:18.

Många städar lådor, förråd, fotoalbum, allt. Det är förstås bra och kanske behövligt.

Det sägs också att det säljs mycket mer pussel och spel än i vanliga fall.! Tänk vilket tillfälle vi fått att lära känna Gud vår skapare och far och få städa upp vårt inre. Hitta pusselbitarna.

Ta sig tid för bibelläsning och bön. I stillhet lära känna igen rösten som talar så kärleksfullt i mitt inre. Att få förnimma vem Jesus är. Att lära känna honom. Han som gav sitt liv för mig. Jag får uppleva hur min tro växer, inte på mig själv, men på Gud.

Mitt ”Kan själv” får bytas ut mot Allt förmår jag i honom som ger mig kraft. Fil. 4:13.

Du kan få bli hel igen. Pussellådan blir komplett.

Se jag är med Er alla dagar intill tidens ände. Matt 28:20. Vilket framtidshopp. W..o ..w

Visst saknar jag att få umgås med min familj, mina vänner och grannar, gemenskapen i församlingen. Men det ser jag fram emot och ber om.


Min bön – mitt tack till Gud

Tack för tiden du gav mig, Corona-tiden. Tack för att jag fick lära känna dig på nytt. Tack för Din Helige Ande. Led mig i din sanning. Ditt ord är sanning.


Låt Dig inspireras!!!!!

Fridshälsningar

Din vän Gerd-Marie