Equmeniakyrkan och Equmenia
Logga in

Logga in

Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

 

Equmeniakyrkan

Vilhelmina Missionsförsamling är en del av Equmeniakyrkan som bildades 4 juni 2011 när Svenska Missionskyrkan, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige valde att gå ihop till en ny nationell kyrka.

Equmeniakyrkans vision: Vi är en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen.

I slutet av 2013 hade Equmeniakyrkan 758 lokala församlingar med totalt 67 102 medlemmar. Församlingarnas storlek varierar från 3 till ca 1500 medlemmar och sprider sig från Trelleborg i söder till Kiruna i norr.

 

Equmenia

Vilhelmina Missionsförsamlings ungdomsarbete, Equmenia Vilhelmina, är en del av den nationella ungdomsorganisationen Equmenia som står för barn- och ungdomsarbetet inom Equmeniakyrkan. Equmenia har ungefär 450 föreningar och 30 000 medlemmar över hela Sverige.

Grunden för Equmenias arbete är den kristna tron men att vara kristen är inget krav för att vara medlem i Equmenia.

 

Region Nord

Equmeniakyrkan och Equmenia är uppdelat i sju regioner, av vilka Vilhelmina Missionsförsamling tillhör den nordligaste: Region Nord. Där finns 31 församlingar (inom Equmeniakyrkan) spridda över ett område som motsvarar ungefär en tredjedel av Sveriges yta, närmare bestämt Norr- och Västerbottens län. Församlingarna finns i fjällsamhällen, inlandsorter och kuststäder. Flera av dessa församlingar har ungdomsverksamhet inom Equmenia. Equmenia Nord anordnar tonårsläger ungefär tre gånger per år, barnkörläger en gång per år samt ledarutbildningar som Ska'ut.

 

Länkar

För mer information om organisationerna som Vilhelmina Missionsförsamling är en del av rekommenderar vi följande hemsidor:
www.equmeniakyrkan.se
www.equmenia.se