Andakt
Logga in

Logga in

Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

karlek

Jag vet inte vad du tänker när du hör uttrycket villkorslös kärlek. Låt mig få guida dig genom några av mina tankar om villkorslös kärlek.

Att ge villkorslöst är att ge utan att man förväntar sig att få någonting tillbaka. Villkorslös kärlek är då man ger av sin kärlek utan att förväntas att få något tillbaka.

Jag vet en som är expert på det och det är Gud. Gud ger av sig själv helt och fullt till oss. Han ger oss ett överflöd av Hans kärlek.

I Första Korinthierbrevet 13:4-7 i Bibeln står det så här:

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

Gud är tålmodig och god. Gud är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Gud är inte utmanade, inte självisk, Gud brusar inte upp och vill ingen något ont. Gud finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Gud bär allting, Gud tror allting, Gud hoppas på allt, Gud uthärdar allting.

Gud är kärlek!

Gud ger aldrig upp om oss, han bryr sig oändligt mycket om oss, Gud tränger sig aldrig på hos oss men vill väldigt gärna möta oss, Gud säger varje dag till oss hur värdefulla vi är, Gud är med oss i alla lägen i vårt liv, Gud ser alltid det ljusa i alla situationer vi är i och hjälper oss, Gud kämpar alltid för oss och ger aldrig upp, Gud älskar oss oändligt mycket.

Varje dag ser Gud oss och ger oss av sin villkorslösa kärlek. Se på naturen runtomkring dig hur vacker den kan vara och tänk tanken att Gud har gett oss den. Se människorna omkring dig och tänk att Gud har satt dem just i ditt liv för att han älskar dig så mycket. 
Gud säger till dig varje dag att du är älskad för den du är. Jag ger dig all min kärlek för jag vill dig väl. Du är underbart skapad, hela du är underbar, du strålar.

Om vi kan ta emot Guds villkorslösa kärlek som han ger av överflöd till oss så kommer vi lära oss att kunna ge villkorslös kärlek till andra. För kärleken bär allt, tror allt, hoppas på allt, och uthärdar allt.

Moa Nilsson Forsén