Andakt
Logga in

Logga in

Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Därför uppmanar jag er, jag som är en fånge i Herren, att leva värdigt den kallelse ni har fått. Var alltid ödmjuka och milda, var tålmodiga och överseende med varandra i kärlek. Gör allt ni kan för att bevara Adnens enhet genom fridens band: en kropp och en Ande, liksom ni kalledes till ett hopp vid er kallelse, en Herre, en tro, ett dop, en Gud som är allas Far, han som är över alla, genom alla och i alla.  

ps914Jag är en sån där person som har haft väldigt mycket mardrömmar, jag blir ganska fort ängslig och stressad då jag känner att jag inte har koll på saker. Förändring och nytt till exempel är väldigt bra grejer så länge det inte är jag som behöver anpassa mig, eller om jag själv kom med förslaget.

I höst har jag flyttat upp till Hemavan för att gå Bibelfjäll och i princip allt...

Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er. Låt alla människor se hur fördragsamma ni är. Herren är nära. Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar. Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Kristus Jesus. Fil 4:4-7


fil447Det här...

ps10718Här på bibelfjäll har vi elever ansvaret att hålla i morgonandakterna tisdag-fredag. Det finns ett tema och vi får bibelord tilldelade från kyrkoårets texter som vi kan använda om vi vill men det är inget måste. Det var spännande för i vanliga fall då jag håller andakter är min målgrupp tonåringar som går konfa och som kanske inte är så intresserade av det här över huvud...

Allt är tillåtet – men allt är inte nyttigt. 
Allt är tillåtet – men allt bygger inte upp. 
Sök inte ert eget bästa utan andras. 
1 Kor 10:23-24

1kor1023

Vi börjar med vers 23 som följt med mig längst.

Jag har ofta sedan jag läste det första gången tagit med mig det här bibelordet. I början som en bra undanflykt, det står ALLT ÄR TILLÅTET.

Men sedan började jag att...